به گزارش خبرآنلاین ،مطابق نتایج یک نظرسنجی که در آمریکا انجام شده است، ۱۳.۵ درصد از بزرگسالان این کشور گفتهاند در بیشتر روزها یا هر روز در طول یک دوره سهماهه احساس «خستگی زیاد» یا «فرسودگی» میکنند.
یورو نیوز در خبری نوشت:احساس خستگی تنها به کار زیاد یا فشارهای روزانه مربوط نمیشودو در واقع تحقیقات در این حوزه نشان میدهد که رژیم غذایی و سبک زندگی شما ممکن است در این مشکل نقش داشته باشد.
این دو عامل به شدت به هم مرتبط هستند و میتوانند کلید فهمیدن دلیل خستگی مداوم شما باشند.
کمبود ویتامین بی۱۲
سطح ناکافی ویتامین بی۱۲ در بدن افراد میتواند تولید انرژی را مختل کند و به کمخونی و در نتیجه خستگی منجر شود.
سطح پایین این ویتامین بهویژه در افراد مسن، زنان باردار و شیرده، افرادی با اختلالات گوارشی مانند بیماری التهابی روده، کسانی که داروهای خاصی مانند بازدارندههای پمپ پروتون مصرف میکنند و همینطور افرادی که دچار اختلال مصرف الکل هستند بیشتر دیده میشود.
از آنجا که ویتامین بی۱۲ عمدتاً در گوشت، ماهی، لبنیات و تخممرغ یافت میشود، گیاهخواران و وگانها باید مصرف مکمل این ویتامین را در نظر بگیرند.
مقدار توصیهشده روزانه برای افراد بالای ۴ سال ۲.۴ میکروگرم است، که تقریباً معادل میزان موجود در ۸۵ گرم ماهی تن یا سالمون اقیانوس اطلس میشود. زنان باردار و شیرده به مقدار کمی بیشتر از این نیاز دارند.
کارشناسان میگویند مصرف مکملهای ویتامین بی۱۲ میتواند به همان اندازه دریافت این ویتامین از غذا مؤثر باشد و مصرف مکمل همراه با غذا ممکن است جذب آن را افزایش دهد.
با این حال باید دانست که اگرچه مکملها میتوانند مفید باشند، اما نباید جایگزین غذاهای کامل شوند. زیرا مواد غذایی واقعی مجموعهای پیچیده از مواد مغذی را فراهم میکنند که به صورت هماهنگ با یکدیگر عمل میکنند.
بسیاری از مکملهای موجود در بازار وعده میدهند که معادل چندین وعده سبزیجات را تأمین میکنند، اما هیچ چیزی نمیتواند جایگزین غذای واقعی شود.
اسیدهای چرب امگا-۳
تحقیقات نشان داده است که بیش از ۸۰ درصد افراد به اندازه کافی اسیدهای چرب امگا-۳ مصرف نمیکنند تا نیازهای غذایی خود را برآورده سازند. بسیاری از زنان باردار نیز همین مشکل را دارند.
اسیدهای چرب امگا-۳ برای سلامت مغز ضروری هستند و کمبود آنها میتواند منجر به افزایش اضطراب و افسردگی و کاهش عملکرد شناختی شود. این کمبودها در مجموع میتوانند به خستگی اضافه کنند.
بهترین منابع اسیدهای چرب امگا-۳، ماهیهای چرب هستند. اما اگر شما به طور کامل گیاهخوار هستید، تخم کتان، انواع لوبیا و گردو میتوانند جایگزینهای خوبی باشند.