سایت آموزشی codeinfarsi.org ایرانی‌ها را تحریم کرد

خبرگزاری هامونیه

بررسی‌های کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک تهران نشان می‌دهد سایت آموزشی‌ codeinfarsi.org دیگر در دسترس کاربرهای ایرانی قرار ندارد و در پیروی از سیاست‌های تحریمی گوگل‌کلاد، به‌صورت پیش‌فرض کاربرهای ایرانی را تحریم می‌کند.

بنا به گزارش انجمن تجارت الکترونیک تهران، اهمیت تحریم سایت codeinfarsi.org برای ایرانی‌ها ازآن‌جاست که این سایت با تلاش داوطلبانه‌ متخصصان حوزه‌ شبکه در داخل و خارج از ایران پایگاهی برای یادگیری فارسی‌زبان‌ها بود. در این سایت، افراد متون تخصصی و مرجع از زبان انگلیسی به فارسی ترجمه می‌کردند.

در مأموریت codeinfarsi.org آمده است: «ایرانی‌ها سابقه‌ پرافتخاری در زمینه‌ علوم مختلف دارند و ما با احیای آن ایده از شما می‌خواهیم که در گسترش دانش کامپیوتر به ما کمک کنید.»

📌 حتما بخوانید: نوکیا با راه‌اندازی موزه آنلاین دو دهه طراحی محصولات خود را به نمایش گذاشت

هادی پرتوی، مؤسس این وب‌سایت، بارها از ایرانی‌هایی که توانستند به پروژه Codeinfarsi.org کمک کنند، تشکر کرده بود. امروز که این وب‌سایت به بانک اطلاعاتی قابل‌استنادی تبدیل شده، از دسترس کاربران ایرانی خارج شده است. در واقع این تحریم به معنی ازدست‌رفتن نتیجه‌ تلاش جمعی و داوطلبانه‌ داخل و خارج از ایران برای فارسی‌سازی بانک اطلاعاتی معتبری برای ایرانی‌ها ست.

گوگل‌کلاد اجازه خروج packet با مقصد ایران را نمی‌دهد

کمیسیون اینترنت و زیرساخت انجمن تجارت الکترونیک تهران برای بررسی علت ناگهانی در دسترس نبودن این سرویس با دو فرضیه فیلترینگ و تحریم کیفیت دسترسی به اپراتورهای مختلف را با trace route امتحان کردند.

📌 حتما بخوانید: هزینه‌کرد ۷۵ میلیارد تومانی گلرنگ برای توسعه‌ تپسی‌فود و تپسی‌دکتر

ابتدا، در سازوکار trace route مسیر درخواست کاربرها در ساختار اینترنت بررسی می‌شود و اگر درخواستی در ایران و پیش از مرحله‌ شرکت زیرساخت، قطع شود؛ به این معنی است که آن سایت فیلتر است. اما اگر درخواست کاربر از ایران خارج شود و پس‌ازآن این محدودیت دسترسی اتفاق بیفتد؛ دامنه‌ بررسی‌شده تحریم است. نتیجه بررسی‌های انجام‌شده نشان از آن دارد که «تحریم» علت محدودیت پیش‌آمده برای کاربرهای ایرانی است.

تست‌های بررسی دامنه‌ codeinfarsi.org نشان می‌دهد درخواست‌های که با IP ایرانی هستند، از ایران خارج می‌شوند، حتی تا یک مرحله قبل‌ از گوگل نیز می‌رسند اما همان آن‌جا قطع می‌شوند. نتیجه انجام این تست با پروایدرهای مختلف یکسان بود. در عوض، پاسخ درخواست با IP غیرایرانی یا شرکتی غیرایرانی برگشت و دسترسی ممکن بود.

📌 حتما بخوانید: هکرهای چینی با نفوذ به کامپیوتر وزیر خزانه‌داری آمریکا، ۵۰ فایل را به‌سرقت بردند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین خبرها

سایر خبرها