زمستان سرمایه‌گذاری خطرپذیر؛ تاب‌آوری رمز بقای استارتاپ‌ها

هامونیه

داده‌های CB Insights نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری خطرپذیر به پایین‌ترین سطح خود در ۸ سال گذشته رسیده و نسبت به سال ۲۰۲۱ نصف شده است. «مسعود گودرزی»، فعال حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر، در گفتگو با دیجیاتو می‌گوید سرمایه‌گذاران به‌دلیل شرایط پیچیده اقتصادی محتاط‌‌تر شده‌اند و ترجیح می‌دهند پولشان را در سبدهای کم‌ریسک قرار دهند. در این شرایط سخت، استارتاپ‌ها چه باید کنند؟

📌 حتما بخوانید: وزیر فناوری تایوان: TSMC در ساخت تراشه حداقل ۱۰ سال از چین جلوتر است

پلتفرم تحلیل بازار CB Insights به‌تازگی گزارشی از تأمین مالی خطرپذیر در سال ۲۰۲۴ منتشر کرده که داده‌های آن نشان می‌دهد تعداد و حجم سرمایه‌گذاری‌ها در ۳ سال گذشته کاهش قابل‌توجهی یافته است.

📌 حتما بخوانید: سرویس تازه یکتانت با همکاری ادتریس: تبلیغات ریتارگتینگ، این‌ بار درون اپلیکیشن

«مسعود گودرزی»، مدیرعامل گروه تحلیلگران رتیبا که انواع خدمات سرمایه‌گذاری خطرپذیر را ارائه می‌کنند، این کاهش سرمایه‌گذاری‌ها را نشان‌دهنده تغییری جدی در شرایط اقتصادی دنیا می‌داند و دراین‌باره به دیجیاتو می‌گوید:

«به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران در دنیا محتاط‌‌تر شده‌اند. احتمالاً دلیل اصلی آن شرایط پیچیده اقتصادی است. تورم بالا، افزایش نرخ بهره، بحران‌های مالی، جنگ و ریسک‌های مالی که به‌صورت سیستماتیک وجود دارند، سرمایه‌گذاران را به‌سمت سرمایه‌گذاری‌های کم‌ریسک‌تر سوق داده‌اند.»

کاهش تعداد معاملات سرمایه‌گذاری خطرپذیر

به باور گودرزی، آنهایی که در استارتاپ‌ها و کسب‌وکارهای پرریسک حوزه تکنولوژی سرمایه‌گذاری می‌کردند، ترجیح می‌دهند پولشان را در سبدهای کم‌ریسک قرار دهند تا این دوره زمانی بگذرد.

روزهای سخت جذب سرمایه‌؛ از اقتصاد جهانی تا اکوسیستم ایران

اگرچه در گزارش CB Insights مستقیم به فضای سرمایه‌گذاری در ایران اشاره نشده، به گفته گودرزی، اکوسیستم استارتاپی ایران نیز از این روند مستثنی نیست. شرایط خاص اقتصادی کشور مانند تحریم‌ها، نوسانات ارزی و تورم بالا، تأثیری مشابه بر فضای سرمایه‌گذاری گذاشته است.

📌 حتما بخوانید: روزیاتو: «تک خال های پرنده»؛ ۵ خلبان برتر جنگ جهانی دوم با رکوردهایی ماندگار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین خبرها

سایر خبرها