واکنش مدیران شرکت‌های فناوری بزرگ به هوش مصنوعی چینی دیپ‌سیک

هامونیه

فقط چند روز پس از عرضه هوش مصنوعی DeepSeek این چت‌بات چینی محبوبیت زیادی بین کاربران پیدا کرد. این شرکت با هزینه‌های بسیار کمتری مدل‌های متن‌بازی منتشر کرد که می‌توانند با مدل‌های قدرتمند OpenAI، گوگل و متا رقابت کنند. اکنون در این مطلب به واکنش مدیران شرکت‌های بزرگ فناوری به DeepSeek نگاهی می‌اندازیم.

مارک زاکربرگ | متا

اگرچه «مارک زاکربرگ»، مدیرعامل متا مستقیماً به ظهور DeepSeek واکنش نشان نداده، چند روز قبل در میان سروصدای دیپ‌سیک در فیسبوک پستی گذاشت و وعده داد که متا نسخه جدیدی از خانواده مدل‌های Llama را منتشر خواهد کرد که بسیار پیشرفته‌تر خواهد بود. Llama یک مدل هوش مصنوعی است که برای کارهای پردازش زبان طبیعی مانند تولید متن، ترجمه و خلاصه‌سازی طراحی شده است و متا روی متن‌باز بودنش نیز تأکید زیادی دارد.

📌 حتما بخوانید: کالبدشکافی گلکسی S24 FE افزایش اندازه محفظه بخار را نشان می‌دهد [تماشا کنید]

براساس گزارش‌ها، مهندسان متا به‌شدت درحال بررسی و تجزیه‌وتحلیل مدل‌های جدید DeepSeek هستند. به نظر می‌رسد که متا نگران است مدل‌های آتی آن نتواند با مدل‌های کم‌هزینه چینی رقابت کند. یکی از کارکنان متا به فایننشال تایمز گفته است: «مسئله ناراحت‌کننده اصلی این است که چرا ما ابتدا به این فکر نکردیم؟ وقتی ما هزاران ذهن باهوش داریم که روی این موضوع کار می‌کنند.» البته عرضه و محبوبیت دیپ‌سیک در چند روز گذشته چندان روی سهام متا تأثیر نگذاشته است.

«یان لیکان»، دانشمند ارشد هوش مصنوعی متا نیز در لینکدین گفت که عرضه DeepSeek نباید این تصور را ایجاد کند که چین درحال پیشی‌گرفتن از ایالات متحده در حوزه هوش مصنوعی است؛ بلکه باید بگوییم این مدل‌های متن‌باز هستند که دارند از مدل‌های دیگر جلو می‌زنند. به گفته او DeepSeek «ایده‌های جدیدی ارائه کرد و آنها را روی کار دیگران بنا کرد.»

ساتیا نادلا | مایکروسافت

واکنش به هوش مصنوعی DeepSeek

«سانیا نادلا»، مدیرعامل مایکروسافت، روز دوشنبه در لینکدین گفت: «پارادوکس جوونز (Jevons paradox) دوباره در جریان است. همانطور که هوش مصنوعی کارآمدتر و در دسترس‌تر می‌شود، پذیرش آن افزایش می‌یابد و آن را به یک کالای ضروری تبدیل می‌کند.»

📌 حتما بخوانید: آغاز عملیات اجرایی فیبرنوری ایرانسل در شهرهای اندیمشک، شیبان و خورزوق

پارادوکس جوونز می‌گوید که کاهش هزینه استفاده از یک سوخت باعث کاهش تقاضای آن نمی‌شود، بلکه باعث افزایش آن می‌گردد. به عبارت دیگر وقتی چیزی بهینه‌تر می‌شود، معمولاً قیمتش نیز کاهش می‌یابد. درنتیجه تعداد افراد بیشتری از آن استفاده می‌کنند و یا تعداد دفعات استفاده یک فرد بیشتر می‌شود. درواقع ساتیا نادلا معتقد است که عرضه یک مدل هوش مصنوعی کم‌هزینه مثل DeepSeek فقط باعث این می‌شود که افراد بیشتری از هوش مصنوعی استفاده کنند و مطئناً تقاضای مردم بالاتر خواهد رفت.

پت گلسینگر | اینتل

واکنش به هوش مصنوعی DeepSeek

«پت گلسینگر»، مدیرعامل سابق اینتل واکنش بازار به هوش مصنوعی DeepSeek، به ویژه فروش سهام شرکت‌های تولیدکننده تراشه‌های هوش مصنوعی را به چالش کشید. او در ایکس گفت که بازار «اشتباه می‌کند» و مدل‌های هوش مصنوعی ارزان‌تر این شرکت چینی می‌توانند به جای کاهش‌دادن، بازار را برای کاربردهای هوش مصنوعی گسترش دهند. درواقع او با ساتیا نادلا و پارادوکس جوونز موافق است. گلسینگر همچنین مهندسان چینی DeepSeek را که «منابع محدودی داشتند و باید راه‌حل‌های خلاقانه‌ای پیدا می‌کردند» تحسین کرد.

سم آلتمن | OpenAI

واکنش به هوش مصنوعی DeepSeek

«سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI روز دوشنبه در ایکس گفت که مدل R1 دیپ‌سیک تحسین‌برانگیز است، به خصوص به دلیل قیمت آن. او گفت که OpenAI مدل‌های بسیار بهتری ارائه خواهد کرد و درکل از حضور یک رقیب جدید استقبال کرد. درکل به‌نظر می‌رسد این شرکت روی توسعه محصولات جدید کار می‌کند. سم آلتمن همچنین گفته است مشتاقانه منتظر است که هوش جامع مصنوعی (AGI) و فراتر از آن را به دنیا بیاورد.

📌 حتما بخوانید: روزیاتو: سریال «هرج و مرج»؛ بررسی شخصیت های اوریدیس، کینئوس و آری در اساطیر یونانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین خبرها

سایر خبرها