هوش مصنوعی در پیش‌بینی طوفان‌های خورشیدی به کمک ما می‌آید

هامونیه

در نگاه اول، خورشید جرم آسمانی ثابت و بدون تغییر به نظر می‌رسد اما در حقیقت، این ستاره عظیم توده‌ای از پلاسمای الکتریکی است که تحت‌تأثیر میدان مغناطیسی خود قرار دارد و فعالیت‌های پیش‌بینی‌ناپذیری به‌ نمایش می‌گذارد که چالش بزرگی برای فیزیک‌دانان خورشیدی محسوب می‌شود.

طبق گزارش «Sciencealert»، از مهم‌ترین پدیده‌های خورشیدی خروج جرم از تاج خورشید (CME) است که تأثیرات آن همچنان تردیدهایی زیادی به وجود آورده است. مطالعات اخیر نشان می‌دهند الگوریتم‌های یادگیری ماشینی می‌توانند این پدیده را با دقت بیشتری پیش‌بینی کنند.

📌 حتما بخوانید: والدین مدیرعامل سابق صرافی FTX به دنبال عفو او توسط ترامپ هستند

هوش مصنوعی و پیش‌بینی فعالیت‌های خورشیدی

طبق مقاله‌ای جدید، الگوریتم‌های آموزش‌دیده براساس دهه‌ها داده‌های خورشیدی توانسته‌اند علائم افزایش فعالیت در ناحیه‌ای به‌ نام «AR13664» را تشخیص دهند و از این طریق به درک بهتری از فوران‌های آینده کمک کنند.

CME‌ها فوران‌های عظیم پلاسما از تاج خورشید به فضا هستند که در اثر اختلالات میدان مغناطیسی خورشید رخ می‌دهند. این رویدادهای انفجاری معمولاً همراه شراره‌های خورشیدی اتفاق می‌افتند و زمانی رخ می‌دهند که خطوط میدان مغناطیسی ناگهان تغییر جهت داده و انرژی عظیمی آزاد کنند.

📌 حتما بخوانید: پوشش زنده دیجیاتو: رویداد معرفی آیفون ۱۶ [دوشنبه ساعت ۱۹:۳۰]
هوش مصنوعی قادر به پیش‌بینی طوفان‌های خورشیدی

CME‌ها با سرعتی بین چندصد تا چندهزار کیلومتردرثانیه حرکت می‌کنند و اگر مسیرشان به سمت زمین باشد، می‌توانند ظرف چند روز به آن برسند. هنگامی که این ذرات باردار به میدان مغناطیسی زمین برخورد می‌کنند، طوفان‌های ژئومغناطیسی ایجاد می‌کنند که ممکن است منجر به اختلال در ارتباطات ماهواره‌ای، سیستم‌های GPS و شبکه‌های برق شود. علاوه‌بر‌این، می‌توانند باعث شفق‌های قطبی درخشان در دو قطب زمین ایجاد کنند.

📌 حتما بخوانید: گسترش مطالبات برای رفع ممنوعیت واردات آیفون؛ کار به کارزار کشیده شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین خبرها

سایر خبرها