خبرگزاری هامونیه
دومین گردهمایی فعالان هوش مصنوعی کشور چهارشنبه، ۲۱ تیر ۱۴۰۳، به میزبانی مرکز نوآوری «اکسترا» در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاستجمهوری برگزار شد. در این مراسم از پنجمین دوره رویداد «فیسکاپ» نیز رونمایی شد؛ مسابقهای تخصصی در حوزه بازشناسی چهره با بهرهگیری از هوش مصنوعی که از سال ۱۳۹۹ به صورت سالانه برگزار میشود.
سند ملی هوش مصنوعی عجولانه تدوین شد

در این گردهمایی، «ابوالحسن فیروزآبادی»، مدیرعامل گروه «توسعه فناوری زعیم»، توسعه هوش مصنوعی را از ملزومات توسعه کشورها دانست و به روایت وضعیت آمریکا، چین و اروپا در این عرصه پرداخت. او رویکرد آمریکا را در این زمینه، رویکرد رهبری توصیف کرد و گفت آنها از طریق استراتژیهایی همچون انتشار نرمافزارهای متنباز، حرکت به سمت انحصار در سختافزارهای GPU و همگرایی در حوزه تلکام و هوش مصنوعی، به دنبال ایجاد همنوایی بین غولهای فناوری خود در این حوزه هستند.
فیروزآبادی درباره ویژگیهای بازیگر دوم این حوزه، یعنی چین، نیز گفت: «چینیها، مثل برخورد با ICT، در حوزه هوش مصنوعی هم بسیار هوشمندانه عمل کردند و با نگاه اولویت به داخل، از بازار جهانی هم بهره بردند.»
او یادآوری کرد که «چینیها به طور تاریخی علاقهمند هستند کارخانه جهان باشند» و حالا هم رباتیککردن صنعت را مورد توجه قرار دادهاند. دبیر سابق شورایعالی فضای مجازی همچنین پیادهسازی سیستم Social Score (امتیاز اجتماعی) را در چین از نمونههای موفق تحلیل داده دانست.